Francesc Valldecabres

Francesc Valldecabres

IV Curs de Cant renaixentista i barroc - 2024

Naix a Quart de Poblet. Obté les titulacions superiors de Direcció Coral (Menció d’honor, E. Cifre), Direcció d’Orquestra (Premi extraordinari, M. Galduf), Improvisació (Menció d’honor, E. Montesinos) i Clavecí (C. García-Bernalt), a més de les professionals de Piano (M. Álvarez-Argudo), Cant (V. Alonso) i Composició (F. Tamarit, R. Pastor). Realitza màsters en la UV, UAB, Conservatori de Rotterdam i Universidade de Aveiro, i amplia la formació amb M. Pérès, N. Peres da Costa, M. Noone, F. Brüggen, A. van Beek, L. Tao, N. Noozy o S. Mas.

Actualment dirigeix l’Orfeó Universitari de València i Música Trobada, i ha treballat com a director i continuista amb Junges Sinfonieorchester Hannover, Cor dels Països Catalans, Laurens Collegium Rotterdam, Lux Venti, L’Almodí, Seminari d’Òpera de Cambra del CSMV, Orquestra Barroca del CSMSSC, Amores, Spanish Brass, Amaltea, Perku-va, Capella Saetabis, etc., i ha treballat amb solistes com C. Mena, M. Rodríguez-Cusí, A. Montserrat, Ll. Sintes, J. Pizarro, P. Moral, entre d’altres.

Ha enregistrat una quinzena de discos i ha dirigit des de les ensalades de Fletxa o el Requiem de Victoria, fins a Pierrot Lunaire, de Schönberg; Les Noces, de Stravinski, o Carmina Burana, d’Orff, a més del repertori coral principal i diverses estrenes absolutes i de recuperació de patrimoni valencià huitcentista.

Des de 2004 pertany, per oposició, al cos de professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana.

Veus Antigues

28-31 de març