Lamentatio

LAMENTATIO. 300 aniversari del naixement de Pasqual Fuentes Alcàsser (Aldaia, 1721 – València, 1768)

Música Trobada_CD Lamentatio 1
Música Trobada_CD Lamentatio 2

Editat per DBC estudios, 2021, Música Trobada presenta aquest segon treball discogràfic dedicat al compositor, amb el qual iniciarà, en 2021, la celebració del 300 aniversari del seu naixement. Pots veure el llibret del disc punxant ací.

Pasqual Fuentes nasqué a Aldaia (l’Horta, València) el 1721, en el si d’una família dedicada al teixit i al comerç de lli, i fou el tercer de sis germans. El 1757 inicia una nova etapa com a mestre de capella de la catedral de València en succeir el seu mestre, Josep Pradas. Aquest càrrec fou un deis llocs més cobejats de tot el territori, i allà desenvoluparia una carrera ben interessant, amb una producció prolífica construïda amb un llenguatge musical ben definit, marcat per la innovació i per una senzillesa molt poc gratuïta. Possiblement, les lamentacions en siguen alguns dels millors exemples.

Les lamentacions de Pasqual Fuentes destaquen per diverses raons, ja siga per la gosadia harmónica de certs moments, per la claredat i per la senzilleza formals, per l’assimilació del llenguatge italià o per la construcció basada en una mena de topoi facilment recognoscibles, que la diferencien en gran mesura de la música del seu antecessor. Tanmateix, el fet més destacable de l’obra rau en la incorporació de cadencies vocals molt desenvolupades en les dues lamentacions a duo.

Per a comprar “Lamentatio” a través de Música Trobada pots enviar-nos un correu a musicatrobada@gmail.com i ens posarem en contacte amb tu en la major brevetat possible.