Marta Infante

Marta Infante

III Curs de Cant renaixentista i barroc

Mezzosoprano. Nascuda a Lleida, Marta Infante realitza estudis superiors de Canto en la Universitat de Ostrava (República Txeca). Des de l’inici de la seua carrera professional, la seua trajectòria se centra en el terreny de la música simfònica, amb atenció especial a la música antiga.

De la mà de directors com Víctor Pablo Pérez, Jordi Casas, José Ramón Encinar, Josep Vila, Aldo Ceccato, Leon Botstein, Edmon Colomer, Carlos Kalmar i Kees Bakels, per citar alguns noms, Marta Infante treballa amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra d’RTVE, Filharmònica de Màlaga, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Simfònica de Madrid, Nacional d’El Salvador i la Simfònica Regió de Múrcia, entre altres.

Manté una important activitat liederística i al costat del pianista Jorge Robaina realitza recitals en sales com el Teatre Calderón de Valladolid, CaixaForum de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Teatre de la Maestranza de Sevilla i Palau de la Música Catalana, on junts reben un premi en el concurs “El Primer Palau” per la seua interpretació de Mahler i Dvořák.

En l’àmbit de la música antiga actua en nombrosos països europeus i en les principals ciutats de Sud-amèrica, Orient Mitjà i el Japó. També ha participat en els festivals més importants del nostre país, actuant amb grups com La Caravaggia, Concierto Español, Orquestra Barroca de Sevilla, La Capilla Real de Los Músicos de Su Alteza, Capella de Ministrers, Hippocampus, Acadèmia 1750, Collegium 1704 (Txèquia) i Anthonello (Japó), entre altres.

En aquestes ocasions Marta Infante és dirigida pels directors més importants del panorama actual com Enrico Onoffri, Federico Maria Sardelli, Paul Goodwin, Giovanni Antonini, Ottavio Dantone, Richard Egarr i Rinaldo Alesandrini.

En el camp operístic, interpreta el paper de Klytaemnestra de Elektra a Santiago de Compostel·la i debuta en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb l’estrena mundial de L’enigma di Lea de Benet Casablancas i més recentment, torna a aqueix mateix escenari per a cantar el paper de la segona dama de Die Zauberflöte i participar en l’òpera participativa de La gata perduda.

Algunes de les seues actuacions són retransmeses per canals com Mezzo, Cesky Rozhlas i RTVE, així com per emissores radiofòniques com Catalunya Música.

També grava per a les discogràfiques Alpha, Glossa, Enchiriadis, EMEC i CDM. Entre la seua extensa discografia destaquen: “Alto cantatas” de Telemann; “Tonos al arpa” al costat de l’arpista Manuel Vilas; “Cantate Contarini”, cantates barroques venecianes, que va ser guardonat amb el premi Prelude Classical Music a Holanda com un dels millors discos de música antiga de 2010; “Amor aumenta el valor” i “Iphigenia a Tracia” de Nebra; i “Juditha Triumphans” de Vivaldi sota la direcció de Ottavio Dantone.

Entre els seus últims compromisos cal ressaltar la seua nova col·laboració amb el Liceu de Barcelona, on interpreta el rol de la Mestra de les novícies en l’aclamada producció de Il trittico de Puccini.

Veus Antigues

6 - 9 d'abril