Coneix-nos

Nascut per un interés compartit cap a la música antiga i barroca, Música Trobada està format per músics que han realitzat els estudis al Conservatori de València i en d’altres institucions europees com ara la Cívica Scuola di Milano, Acadèmia Reina Sofia, l’ESMUC o el Conservatori de Rotterdam. Els integrants principals en són Pilar Moral (soprano), Regina Fuentes (violoncel) i Francesc Valldecabres (continu i direcció), tot i que l’equip de l’agrupació varia i s’amplia d’acord amb els programes presentats.

Des de la fundació, ha oferit programes dedicats a la recuperació del patrimoni valencià i hispànic, amb figures com ara Joan Cabanilles o Pasqual Fuentes, així com la música de Scarlatti, Monteverdi, Bach, Händel, Purcell o Pergolesi, entre d’altres.

Ha actuat en diferents espais com ara el Palau de la Música de València, la sala Alfons el Magnànim, el Museu de Belles Arts de València, l’Auditori Molí de Vila, de Quart de Poblet, o el TAMA, d’Aldaia. També ha actuat en cicles i festivals com els de la Societat Filharmònica de València, Desert de les Palmes, Serenates al Claustre de La Nau, Graus, Benasc, Osca, MusAS de Sagunt, FEMAP, Peníscola, Vélez Blanco o la Setmana de Música Sacra de Requena, entre d’altres.

Durant l’últim any, n’és destacable la col·laboració amb el Museu de Belles Arts de València, en què realitza una sèrie de concerts de nova producció, principalment de recuperació de patrimoni musical valencià; i l’organització del Curs de Cant Renaixentista i Barroc de Requena, junt amb la Regidoria de Cultura d’aquest municipi.

Música Trobada ha publicat dos treballs discogràfics: Joan Cabanilles, la música d’un temps (Assisi, 2011), amb Obres de Cabanilles, Pradas, i amb música tradicional, en què compta amb la col·laboració de Pep Gimeno Botifarra; i “Ab llicència o sens ella: Els villancets en valencià de Pasqual Fuentes Alcàsser” (1721-1768) (La Mà de Guido, 2017), amb què va iniciar el projecte de recuperació del compositor aldaier, i amb què ha estat nominat als Premis Carles Santos de la Música Valenciana de l’any 2018.

QUI SOM?

Eres músic/a i t’agradaría col·laborar amb Música Trobada?