Robert Expert

Robert Expert

III Curs de Cant renaixentista i barroc

Robert Expert, contratenor, ha cantat per tota Europa òpera barroca i contemporània, teatre musical, oratori, així com recitals i música de cambra. Intèrpret habitual de la música del nostre segle, ha estrenat molts papers d’òpera.

Entre molts enregistraments podem citar un recital Vivaldi-Händel per al segell Arion amb el Ensemble Arianna (nominat millor enregistrament vocal barroca de l’any 2006 per l’Académie du Disque Lyrique).

En la televisió nacional francesa, Eve Ruggieri li va dedicar un enter Musiques au Cœur, i va participar en emissions de J-F Zygel, Michel Field, així com en nombrosos documentals. Durant l’estiu 2012, ha presentat amb Patricia Petibon 4 emissions musicals populars en la cadena nacional 2, entrevistant amb nombrosos famosos artistes tant del món musical que del cinema.

La pedagogia és una de les seues profundes passions, Robert Expert ofereix regularment màsterclasses a Espanya, en el Festival des Arcs amb prestigiosos artistes francesos i en el Centre de Música Barroca de Versalles, entre altres. És professor de cant líric en el Conservatori de Bobigny i de cant barroc en el Conservatori Nacional Superior de Música de Lió. És professor principal del FOREMI per a la formació de professors de cant al nivell nacional francés. Ha donat classes d’acústica vocal i conferències en el Conservatori Nacional Superior de Música de París, on va ser diverses vegades de tribunal, com en altres prestigioses institucions pel món.

Robert Expert ha desenvolupat investigacions sobre la veu, i és un dels autors del llibre “La Voix, entre Science et pratique” (ed. De Boeck-Solal).

Veus Antigues

6 - 9 d'abril