Ignasi Jordà

Ignasi Jordà

IV Curs de Cant renaixentista i barroc - 2024

Clavecinista i organista nascut a Alcoi (Alacant). Comença els seus estudis musicals a l’edat de huit anys a València, interessant-se posteriorment per la interpretació de la música antiga en teclats històrics. És becat en tres ocasions per la Generalitat Valenciana, rep classes de Jan Willem Jansen en el Conservatoire de Toulouse i, després d’obtindre el seu diploma de fi d’estudis amb les més altes qualificacions, estudia amb Pierre Hantaï a París.

Col·labora amb prestigiosos grups com Capella de Ministrers, Musica Ficta, Ensemble L´Amoroso, Musica Reservata de Barcelona, Turiae Camerata, La Dispersione, La Tempestad, Camerata Iberia, Collegium Instrumentale, Ministriles de Marsias, Orquestra de Cadaqués, Saqueboutiers de Toulouse, Solistas del Convent Garden, ABCámara, etc. La seua activitat concertística li ha permés treballar amb músics com Ainhoa Arteta, Motserrat Caballé, Sir Neville Mariner, Vasko Vassilev, Guido Balestracci, Bruno Turner, Jean Pierre Canihac, Olivier Baumont, Peter Phillips o Fabio Biondi.

Ha actuat en alguns dels més prestigiosos festivals de música antiga de tot el món com a “Festival de la Chapelle de la Trinité” de Lió (França), Institut Cervantes de Nova York, “Festival de Música Religiosa de Fes” (Marroc), “Festival de Música Espanyola a Viena”, “Quinzena Musical Donostiarra”, “Festival Castillo de Peralada”, “Festival de Música Antiga de Daroca”, “Festival Oude Muziek d’Utrecht”, “Setmana de Música Religiosa de Conca”, etc.

Ha gravat més de quaranta cds, la majoria d’ells amb el grup “Capella de Ministrers”, per a segells discogràfics com Cantus, Enchiriadis, Auvidis, CDM o La mà de Guido, alguns d’ells premiats amb guardons com “10 de Répertoire” o “5 estreles Goldberg”. Entre ells destaca el dedicat al compositor espanyol Martín i Coll, en el qual actua com a solista al costat de “La Dispersione”.

Actualment és professor al Conservatori Superior de Música de Castelló de la Plana.

Veus Antigues

28-31 de març