Nascut per un interés compartit cap a la música antiga i barroca, Música Trobada està format per músics que han realitzat els estudis al Conservatori de València i en d’altres institucions europees com ara la Cívica Scuola di Milano, Acadèmia Reina Sofia, l’ESMUC o el Conservatori de Rotterdam. Els integrants principals en són Pilar Moral (soprano), Regina Fuentes (violoncel) i Francesc Valldecabres (continu i direcció), tot i que l’equip de l’agrupació varia i s’amplia d’acord amb els programes presentats.

Des de la fundació, ha oferit programes dedicats a la recuperació del patrimoni valencià i hispànic, amb figures com ara Joan Cabanilles o Pasqual Fuentes, així com la música de Scarlatti, Monteverdi, Bach, Händel, Purcell o Pergolesi, entre d’altres.

Ha desenvolupat projectes com Il pianto della Madonna, amb el contratenor Carlos Mena; Amor y bravura a tempo de Händel, amb el contratenor Flavio Oliver; Plany, junt amb l’artista sonor Edu Comelles; Los viajes del Quijote, amb l’actor Iván Luis; Dido and Aeneas, de Purcell, junt amb l’Orfeó Universitari de València, i sota la direcció escènica d’Amparo Urieta; Twice Happy, sobre obres de Purcell i Händel, o els microconcerts al Museu de Belles Arts de València, en què s’estableix un diàleg entre obres pictòriques i música barroca valentina.

Ha actuat en diferents espais com ara el Palau de la Música de València, la sala Alfons el Magnànim, el Museu de Belles Arts de València, l’Auditori Molí de Vila, de Quart de Poblet, o el TAMA, d’Aldaia. També ha actuat en cicles i festivals com els de la Societat Filharmònica de València, La Solitud Sonora del Desert de les Palmes, Serenates al Claustre de La Nau, Graus, Benasc i Osca, MusAS, de Sagunt; el Festival de Música I nternacional de Peníscola, el Festival de Música Renaixentista i Barroca de Vélez Blanco, o la Setmana de Música Sacra de Requena, entre d’altres.

Durant l’últim any, n’és destacable la col·laboració amb el Museu de Belles Arts de València, en què realitza una sèrie de concerts de nova producció, principalment de recuperació de patrimoni musical valencià; l’organització del I Curs de Cant Renaixentista i Barroc de Requena, junt amb la Regidoria de Cultura d’aquest municipi, i la participació en festivals importants de música antiga, com el dels Pirineus, Vélez Blanco o Peníscola.

Música Trobada ha publicat dos treballs discogràfics: Joan Cabanilles, la música d’un temps (Assisi, 2011), amb Obres de Cabanilles, Pradas, i amb música tradicional, en què compta amb la col·laboració de Pep Gimeno Botifarra; i Ab llicència o sens ella (La Mà de Guido, 2017), amb els villancets en valencià de Pasqual Fuentes (1721-1768), amb què ha iniciat el projecte de recuperació del compositor aldaier, i amb què ha estat nominat als Premis Carles Santos de la Música Valenciana de l’any 2018.

QUI SOM?

FRANCESC VALLDECABRES, Director

Realitza els seus estudis de direcció en els conservatoris de València i Rotterdam amb M. Galduf, E. Xifri i W. Mandemaker, obtenint el Premi de fi de carrera, a més dels d’improvisació-acompanyament i clau. Amplia estudis amb Carlos García-Bernalt, Neal Peres dóna Costa, M. Noone, M. Pérès, F. Brüggen o S. Mes, així com en la UAB i les universitats de València i Aveiro.

Actualment és director de Música Trobada i del Orfeó Universitari de València. Ha treballat com a director, continuista o repertorista amb grups com Laurens Collegium Rotterdam, Junges Sinfonieorchester Hannover, Capella Saetabis, Turiae Camerata, Lux Venti, Amores, l’Almodí, etc. i ha dirigit des de les amanides de Fletxa fins Els Noces, de Stravinski, o Pierrot Lunaire, de Schönberg, passant pel principal repertori coral.

Amb Música Trobada fa un treball destacable de recuperació de repertori valencià del XVIII, com el Projecte Fuentes, els microconcerts del Museu de BBAA o els seus dos discos dedicats a Joan Cabanilles i Pasqual Fuentes.

PILAR MORAL, Soprano

Nascuda a València, va realitzar els seus estudis de cant en el Conservatori Superior de Música d’aquesta ciutat amb Ana Luisa Chova, rebent les màximes qualificacions i perfeccionant posteriorment a Milà i Londres. És Màster d’Estètica i Creativitat musical per la Universitat de València i actualment realitza el doctorat sobre la música vocal de Haendel en especialitat interpretativa en la Universitat de Aveiro. És professora de cant en el ” Conservatori Superior de Música ” Óscar Esplà” d’Alacant.

La seva àmplia experencia escènica i concertística l’ha portat a actuar en Teatre Arriaga de Bilbao, Teatre Baluard de Pamplona, Teatre Calderón de Valladolid, Teatre Campoamor d’Oviedo, Teatre de la Zarzuela de Madrid, Teatre de la Maestranza de Sevilla, Palau dels Arts “Reina Sofia” de València, Palacio dels Festivals de Santander, Auditori de Barcelona, Auditori de Galícia, Auditori ” Manuel de Falla” de Granada entre altres, i importants sales de concerts d’Espanya, Itàlia, Alemanya, Portugal, Holanda, Suïssa o Filipines.

Ha realitzat vuit enregistraments discogràfics que abasten diferents èpoques i estils.

REGINA FUENTES, Violoncel barroc

Titulada Superior en el Conservatori Superior de Música d’Aragó, estudia amb Sr. Apellániz i A. L. Quintana i el Quartet Casals en l’especialitat de música de cambra.

Posteriorment àmplia els seus estudis a l’Escola d’Alts Estudis Musicals de Santiago de Compostel·la, on rep classes de Bàrbara Switlaska. Al llarg de la seva formació ha rebut classes de M. de Macedo,
A. Polo, Sr. Martínez, C. Pestalozzi, Sr. Ethève, A. Mata, J. Marie Gamard. En l’àmbit del Violoncel barroc realitza cursos amb V. Hoog, L. Luckert i O. Centurion.

Ha estat membre de la JORVAL, Concerto München, Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Jove de la Simfònica de Galícia, amb les quals ha treballat sota la direcció de J. Pons, A. Zedda, J. Ross, M Gilbert, J. Mora, P. Rizzo, V.

Pablo Pérez i M. Zumalave. Col·labora habitualment amb l’Orquestra Simfònica Mare Nostrum de València, Orquestra Simfònica d’Alacant i Orquestra Simfònica d’Elx. A més ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Galícia i amb la Real Filharmonía de Galícia.