“Un valencianet a Madrid” a Quart de Poblet
15 Febrer 2020
19:00
Quart de Poblet
Auditori Molí de Vila

Primer concert del 2020! Música Trobada actuarà a l’Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet el 15 de febrer amb el seu espectacle “Un valencianet a Madrid”.

En aquest concert escenificat podreu gaudir d’una sèrie de tonadilles del segle XVIII recuperades per Aurèlia Pessarrodona, i on sempre trobem al personatge del valencià. Entre elles destaca especialment “La vídua i l’escolà”, atribuïda a Antonio Rosales i traduïda al valencià per Josep Bernat i Baldoví (1809-1864).

Amb una posada en escena actual dissenyada i dirigida per Iván Luis, la plantilla d’intèrprets ens transportarà al segle XVIII per a fer-nos passar una bona vesprada a través de la música i el teatre, amb temes recurrents de l’època comptats en clau d’humor.

A més, la música incidental ha sigut escrita expressament per a aquest programa pel compositor Pablo Bas.

Plantilla:

Pilar Moral i Aurora Peña, sopranos
Jesús Navarro, tenor
Regina Fuentes, violoncel
Amparo Camps Contreras i Enrique Llorens, violins
Rubén Parejo, guitarra
Onofre Serer, percussió
Pau Ferrer, narrador
Francesc Valldecabres, clavecí i direcció

Sabies que la tonada és un dels gèneres més originals i, al mateix temps, més desconeguts del patrimoni musical hispànic? Consistien en xicotetes obres líric-escèniques formades per una successió de números cantats que desenvolupaven un argument breu, normalment molt divertit. Se solien interpretar en els entreactes de les funcions teatrals, amb altres gèneres breus com a sainets o entremesos. El període d’esplendor de la tonada va ser el segle XVIII, encara que es van continuar interpretant fins a ben entrat el segle XIX.

Ens acompanyeu?

Pots comprar l’entrada anticipada punxant ací.