Sant Vicent Ferrer, música i tradició
15 Juny 2019
20:00
València
Museu de Belles Arts de València

En 2019 celebrem el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer (1350-1419) i, per a commemorar-ho, oferirem un programa a partir del únic villancet conservat a la seva advocació: Que plaer tan del cor hui demostra, obra de Pasqual Fuentes Alcàsser (1721-1768), mestre de capella de la catedral de València. Aquest concert es complementarà amb altres obres de compositors del segle XVIII valencià, amb motets dedicats a la processó o, fins i tot, dedicats a l’altre Vicent: Sant Vicent Màrtir.

Un concert perfectament emmarcat dins de la celebració que tant defineix als valencians, la qual cosa es veurà acompanyat per textos dedicats al sant, especialment als recollits i dedicats en les festes dels centenaris de 1655 i 1755. El concert combinarà la música dels arxius valencians amb la música d’arrel tradicional.

El concert tindrà lloc el 15 de juny a les 20:00 al Museu de Belles Arts de València.

Entrada lliure fins a completar l’aforament.

Francesc Valldecabres, direcció

Aurora Peña, Jenny Castro i Carla Sanmartín, sopranos
Adriana Mayer i Carla Mayer, alts
Alberto Guardiola i Jesús Navarro, tenors
Giorgio Celenza i Antonio Sabuco, baixos

Sergio Gil Gomes i Enrique Llorens, violins
Regina Fuentes, violoncel
Javier Caballero, clavecí i orgue
Rubén Parejo, guitarra

Xavi de Bétera, cantaor

Concert realitzat amb el patrocini de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat i l’Associació d’Amics del Museu de Belles Arts, així com la col·laboració del Museu de Belles arts de València.